10 inspirerende vrouwen die je wilt volgen op Instagram (2024)

10 inspirerende vrouwen die je wilt volgen op Instagram (1)

08 mrt 2020, 18:24 doorRedactie

Vandaag is het zover, International Women's Day! Op deze dag staan alles wat vrouwen hebben bereikt en meegemaakt centraal over de hele wereld. Ook bij ons. Het officiële thema van dit jaar is 'EachforEqual' en in dat thema gaan wij ook door. Want inspiratie, dat geef je door. Dit zijn de 10 inspirerende vrouwen die jij wilt volgen op Instagram.

1. Yara Michels

Als er één vrouw is die haar carrière steeds opnieuw naar een nieuw level brengt is het Yara wel. Ze begon op 19 jarige leeftijd met haar eerste blog This Chick's Got Style. Al snel groeide de blog uit naar meer dan wat Yara ooit had verwacht. Van presentatrice naar hoofdredacteur, van blogger naar vlogger, Yara is echt van alle markten thuis. Sinds 1 december 2017 is Yara de hoofdredacteur van LINDA.meiden.

2. Jameela Jamil

Als je naar de Instagram pagina van Jameela Jamil gaat zie je helemaal bovenaan 'Feminist-in-progress' staan. Jameela gelooft er namelijk heilig in dat mensen hun hele leven blijven leren, ook over feminisme. De actrice, die je misschien ook wel kent van de populaire serie The Good Place, deelt op haar Instagram dingen die haar in het alledaagse leven bezighouden. Haar standpunt over body positivity en abortussen worden uitgebreid besproken op haar pagina. Ook deelt ze persoonlijke dingen, bijvoorbeeld over de nasleep van haar eetstoornis die ze had in haar tienerjaren.

Maar dat is niet het enige, Jameela is ook de oprichter van @I_WEIGH, een pagina die een echte save space voor Jameela en de miljoen volgers die het heeft is. Op deze pagina voelt echt iedereen zich thuis!

3. Lucy Mountain

Lucy Mountain, een fitness blogger uit Engeland, brengt alles terug in perspectief. Op haar Instagram pagina brengt ze haar volgers mee hoe je verantwoordelijkheid voor jezelf neemt, mentaal en fysiek. Maar ook hoe je het beste kan diëten en sporten. Dit doet ze meestal door middel van leuke informatieve posts. Ook deelt Lucy vaak persoonlijke posts over haar eigen weight loss journey en de struggles hiervan. Ze waarschuwt haar volgers vaak dat wat je op sociale media ziet niet altijd de waarheid is.

4. Ashley Graham

Ashley Graham, wie kent haar niet? Het 32 jarige supermodel heeft sinds het begin van haar carrière een duidelijk standpunt, elk lichaam verdient het om gezien en van gehouden te worden. Ashley is altijd openhartig op Instagram en deelt geregeld persoonlijke posts over haar lichaam of mentale gesteldheid. Sinds 18 januari dit jaar is Ashley moeder van haar schattige zoontje Isaac en ook over het moederschap is Ashley zo persoonlijk als het maar kan zijn. Vrouwen die moeder zijn kunnen zeker relaten met de posts van Ashley!

5. Madeleijn van den Niewenhuizen

Zeikschrift, het Instagram account van Madeleijn van den Nieuwenhuizen, heeft een eigen Wikipedia pagina en dat is niet zomaar. Op Instagram deelt Madeleijn foto's en screenshots van media die op zijn zachts gezegd wel even aangepast moeten worden. Seksisme, discriminatie of bodyshaming, het komt allemaal voorbij op de Zeikschrift. Naast haar Instagram account is Madeleijn ook een columnist en schrijft ze al een jaar voor Vogue.

6. Rupi Kaur

Rupi Kaur is een Indiaas-Canadese dichter die in Toronto woont. In 2014 bracht ze haar eerste gedichtenbundel Milk and honey uit en belandde ze op eigen kracht als nummer één in de New York Times-bestsellerlijst. En dat is best bijzonder, de bundel die ook haar eigen illustraties bevat werd in 28 talen vertaald. De gedichten van Rupi hebben vaak een feministisch randje, het gaat vooral om de thema's die ze bespreekt. Misbruik en onderdrukking maar ook helen en liefhebben zijn thema's die je kan lezen in de boeken van Rupi. Ook heeft Rupi een eigen Instagram account, waarop ze nu 3,9 miljoen volgers heeft. Op dit account deelt ze haar gedichten en alles wat Rupi belangrijk vindt.

7. Taylor Swift

Als er een vrouw is die de afgelopen 10 jaar een hoop haat over haar heen heeft gekregen is het Taylor Swift wel. Ook ik was niet echt fan van de vrouw, maar daar kom ik nu op terug. Hoe komt het dat zoveel mensen een hekel aan Taylor Swift hebben? Misschien komt het door de VMA's in 2009, toen Taylor nog maar 19 jaar oud was. Toen Taylor de Best Female Video- award won voor haar videoclip You Belong With Me, was Kanye West het daar duidelijk niet mee eens. Kanye West klom op het podium en liet weten dat hij niet vond dat Taylor Swift deze award had verdiend. Deze ervaring, die voor elk persoon best heftig zou zijn, is voor Taylor het begin van nog vele vervelende ervaringen. Taylor is ontzettend streng voor zichzelf en verhongert haarzelf op haar dieptepunt. Ja, het leven van een celeb is best heftig, maar door haar documentaire Miss Americana krijgen we eindelijk een beter beeld van de popster.

8. Grece Ghanem

Mode kent geen leeftijd, dat bewijst Grece elke dag. Grece is een 55 jarige influencer uit Montreal. De vrouw heeft een stijl die weinig kunnen evenaren én 233k volgers op Instagram. Toen ze in 2005 met haar dochter Cheyenne vanuit Libanon naar Canada verhuisde kon ze haar carrière als microbioloog niet voortzetten en begon ze een nieuwe carrière als personal trainer. Haar Instagram account begon ze in 2016 met Cheyenne, en ze heeft sindsdien nooit een post verwijderd. Hard werken loont, dat bewijst Grece maar weer. Tijdens een shoot met By Terry, een cosmeticamerk uit Parijs ziet Grece er prachtig uit!

9. Serena Williams

De meeste mensen kennen haar als een succesvolle atleet, maar ze is zoveel meer dan dat. Serena spreekt zich vaak over ongelijkheid voor vrouwen in de sport waarin zij een top carrière heeft. Maar het gaat veel verder dan dat, Serena is het voorbeeld van een doorzetter. Het maakt haar echt niet uit hoeveel mensen haar tegenwerken. Na een moeilijke bevalling van haar dochter pakt Serena de draad weer op en doet ze in 2018 weer mee aan Wimbeldon , het oudste tennistoernooi ter wereld. In de finale verliest Serena, “To all the moms out there, I was playing for you today. I tried,” zegt Serena terwijl ze haar tranen tegenhoudt.

10. Chrissy Teigen

Sommige vrouwen zijn niet op hun mondje gevallen, Chrissy Teigen is daar één van. Haar huwelijk met John Legend, haar mening over Donald Trump en haar reactie op trolls, niemand is veilig voor deze vrouw. Maar Chrissy gaat ook vaak in op serieuze onderwerpen zoals haar postnatale depressie en haar IVF behandelingen. Op haar Instagram account, waar ze haar leven deelt met 28,4 miljoen mensen, houdt Chrissy niks achter.

Volg jij bovenstaande inspirerende vrouwen al op Instagram?

10 inspirerende vrouwen die je wilt volgen op Instagram (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated:

Views: 6543

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.